forelvissen 17 juni 2017

even elkaar helpen

mischien komt er nog wel wat

ook ik zit te wachten

en het was gezellig

Foto's: Week in Week uit / Gerry Grave).

AddThis Social Bookmark Button
 

mantelzorgdag

 

CONBTACTPUNT MANTELZORG BORGER-ODOORN TRAKTEERDE OP EEN HIGH TEA

 

Op 10 november 2015, de dag van de matelzorgs , stond in Eesergroen bij LucyÍnn de praschtig gedekte tafel klaar, tussen de mooie kerstversieringen.

De middag werd geopend door de voorzitter, die al heel gauw het woord aan de wethouder Frits Alberts gaf. De wethouder benadrukte het grote belangf van de mantelzo9rgers in onze maatschappij.

 

Nadat de gasten uitleg gekregen hadden over de high tea, werd iedereen uitgenodigd om te genieten van al het lekkers.

Na een uurtje werd een pauze ingelast en ruim baan gegevn aan Marinus Kalkman voor een vertelling over het jagersvolk in Canada.

Hierna werd de high tea voortgezet tot iedereen voldaan was en dankbaar naar huis ging.

 

Wilt U meer weten over het Contatctpunt Mantelzorg Borger-Odoorn? Dan kunt U informatie krijgen bij Hans Verschut telefoon 0599-638826

 

zo zag de tafel eruit

 

Wat zullen we bnu eens proeven?

De verhalen verteller

wat is het moeilijk kiezen

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

bloemschikken

ook Hans was aan de slagdit moet het worden.

Mantelzorgers hebben een gezellige bloemschik middag.

De mantelzorgers van Borger-Odoorn hadden op woensdagmiddag 11 mei in het MFA gebouw in Nieuw Buinen een leuke en gezellige cursus bloemschikken.

De cursus werd gegeven door Dineke Leuring.

Het waren bijna allemaal vrouwen die er aan deelnamen en toch twee mannen lieten zich niet kennen en maakte ook nog een bloemstuk.

Het was al met al een leuke en geslaagde middag.

 

Wilt u nog meer weten over Contactpunt Mantelzorg Borger-Odoorn, belt u dan Hans Verschut tel: 0599-638826 of bezoek u onze website: www.cpmborgerodoorn.nl

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Wat doet het Contactpunt Mantelzorg?

Veel mantelzorgers redden zich prima. Zij combineren werk, sociaal leven en mantelzorg zonder problemen. Toch kan het voorkomen dat ongemerkt de mantelzorg steeds meer tijd in beslag neemt. Er is geen tijd meer voor vrienden of voor vrije tijdbesteding als sport en andere hobby’s. De mantelzorger heeft geen tijd meer voor zichzelf, de kans bestaat dat hij/zij overbelast raakt.

AddThis Social Bookmark Button

Lees meer...

 

Vrijwilligers gezocht

Het Contactpunt Mantelzorg Borger – Odoorn zoekt vrijwilliger.

 

Het Contactpunt Mantelzorg Borger – Odoorn (CPM) is een zelfstandige groep vrijwilligers die zich inzet voor mantelzorgers. Mantelzorgers zijn mensen die uit liefde zorgen voor iemand die dicht bij hen staat. Dit kan de partner zijn, een kind, een van de ouders of bijvoorbeeld de buurman. Er zijn oude(re) en jonge mantelzorgers. Het CPM organiseert voor de mantelzorgers in Borger – Odoorn regelmatig ontspannen activiteiten als forelvissen, Amerikaanse picknick en ze vieren bijvoorbeeld de Nationale Pannenkoekendag.

Al deze activiteiten worden bekend gemaakt onder de mantelzorgers van Borger – Odoorn. Dit doet het CPM door rechtstreeks uitnodigingen te sturen naar de (bij hen) bekende mantelzorgers én door persberichten te schrijven. Hierbij en bij het versturen va de post, kan het Contactpunt hulp gebruiken.

Vind jij (vind u) het leuk om samen met andere vrijwilligers uitnodigingen te maken of een stukje te schrijven voor de krant en de website. Meld je dan nu aan!

Ex-Mantelzorgers.

 

             Wanneer uw taak als Mantelzorger voorbij is biedt het CPM van Borger-             Odoorn u de kans om 2 jaar lang lid van het CPM te blijven en deel te    

             nemen aan alle activiteiten.

Graag vragen wij U deze mutatie door te geven aan Hans Verschut tel. 0599-638826

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Hoe werken wij?

Wanneer u zich aanmeldt (of wanneer u aangemeld wordt) bij het Contactpunt Mantelzorg worden uw gegevens opgenomen in de adressenlijst. Wanneer het Contactpunt een activiteit organiseert, wordt u hiervoor schriftelijk uitgenodigd. Wilt u deelnemen, dan geeft u dit door via het mailadres of het telefoonnummer op de uitnodiging. Wilt u niet deelnemen, dan hoeft u helemaal niets te doen.

Aanmelden verplicht u dus tot niets! U wordt alleen op de hoogte gehouden van de activiteiten en werkzaamheden van het Contactpunt Mantelzorg!

Klik hier om u aan te melden als mantelzorger

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Naast ontspanning kan een mantelzorger ook behoefte hebben aan emotionele of praktische ondersteuning. Hiervoor kunt u terecht bij de sociale teams in Borger Odoorn.

 

  • informatie en advies
  • huisbezoek
  • luisterend oor
  • respijtzorg (een vrijwilliger die u tijdelijk vervangt, zodat u iets voor uzelf kunt gaan doen)
  • sociaal juridisch advies, m.b.t. financiële regelingen, Persoonsgebonden Budget
  • mogelijkheid om deel te nemen aan een themabijeenkomst of cursus

Hiervoor kan men terecht bij:

Sociaal Team : tel. 0800-2009

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Inloggen
Door in te loggen kunt u ook gebruik maken van de afgeschermde gedeelten van deze website, zoals chatten en forums.Aantal Bezoekers
107851
VandaagVandaag57
GisterenGisteren106
Deze WeekDeze Week242
Deze MaandDeze Maand1760
In TotaalIn Totaal107851